Is werken met kinderen iets voor jou en heb je een afgeronde hbo- of universitaire opleiding, word dan leraar in het basisonderwijs bij een van de SIOZ-scholen.
Door middel van het zij-instroomtraject kun je direct als zelfstandig leerkracht voor de groep staan en binnen twee jaar tijd je lesbevoegdheid halen. Hiervoor moet je een geschiktheidsonderzoek afleggen met een positief resultaat.
Hieronder schetsen we de procedure van een zij-instroomtraject bij SIOZ:
Wat kan je verwachten tijdens het zij-instroomtraject ?
Voor meer informatie kunt u mailen naar mw. S. Cuman, s.cuman@sioz.nl.
SIOZ scholen hebben allemaal hun specifieke onderwijskundige thema’s en hierdoor hebben wij genoeg ruimte om een stageplek aan te bieden voor studenten van verschillende opleidingen. Op de scholen van SIOZ worden stagiairs professioneel en intensief begeleid door gecertificeerde schoolopleiders.
Bij SIOZ scholen maak je vanaf dag één volwaardig deel uit van het team!
Wil je graag op een van de SIOZ-scholen stage lopen en wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met onze centrale stagebeleider mw. H. Gozutok via h.gozutok@sioz.nl.
Ben jij laatstejaarsstudent van een lerarenopleiding (PABO) en wil jij praktijkervaring opdoen op een van de SIOZ-scholen?
Wat bieden wij?
Heb je interesse en wil je meer weten over de mogelijkheden over een LIO-stage binnen een van de SIOZ-scholen dan kun je contact opnemen met mw H. Gozutok, h.gozutok@sioz.nl.
Stichting Interregionaal Onderwijs Zaanstad (SIOZ) wil een bijdrage leveren aan de oplossing van het lerarentekort in het PO en heeft het project hoogopgeleide statushouders in het leven geroepen.
Hoogopgeleide statushouders hebben al een achtergrond als leerkracht in het land van herkomst en hebben lesbevoegdheid. Deze groep statushouders komen in aanmerking voor een opleiding. Het project beoogt het lerarentekort te verminderen in het PO.
Wat bieden wij?
Duur van het project
Elke module kent twee blokken van vier weken. Een blok bestaat uit driemaal theorie van twee uur en één praktijkobservatie met een nabespreking.
De SIOZ-scholen zijn zich ervan bewust dat zij onderdeel uitmaken van een groter geheel: een wijk, een dorp, een stad, Nederland en de landen om ons heen. Dit komt expliciet naar voren in het curriculum wereldburgerschap.
De SIOZ-scholen zijn zich bewust van hun opvoedende taak bij het feit dat de aarde bedreigd wordt door opwarming en klimaatverandering. Daarom is duurzaamheid als een belangrijk thema in het curriculum opgenomen.